Wat is klankschaal massage?

Ons lichaam bestaat voor meer dan 70% uit vocht. Het gevolg is een innerlijke massage.

Een gezond lichaam geeft een eigen trilling  en beweging. Het is goed afgestemd en trilt zuiver in een eigen frequentie.

Bij een blokkade is deze frequentie verstoord. Je voelt je niet lekker in je vel zitten, je bent gestrest en krijgt lichamelijke klachten.

Door de trilling van de klankschaal zal het lichaam eerst meetrillen met de schaal en zo in cadans komen met de schaal; het duurt soms wel 24-48 uur voordat de trilling is uitgewerkt.

Ook werkt de klankschaal op de spierlagen in ons lichaam. Door de trilling en vibraties komt de blokkade vrij en de spierspanning zal verminderen. De klankschaal is geen tovermiddel, het is een hulpmiddel en het geeft een opening naar de ondersteuning in het therapeutisch proces.

Klankschalen geven hoe dan ook een ontspannende werking. En wanneer je ontspannen bent, zit je beter in je vel.

Klankschaal massage wordt afgeraden bij: Epilepsie, pacemaker/hartritmestoornissen, psychose of eerdere psychose.

Bij zwangerschap in overleg.

Massage op de behandeltafel

Eén of meerdere klankschalen worden op of rondom het lichaam geplaatst. Makkelijk zittende kleding wordt aangehouden. Na het aanslaan van een schaal geeft deze geluid, maar vooral trilling. Deze trilling is krachtig en verplaatst zich door ons lichaam. Voor deze behandeling wordt een uur gereserveerd inclusief voor en na gesprek.

Rugmassage grote gong

Een rug massage met de grote gong wordt zittend gegeven. De gong wordt gevarieerd in klankvolume en tempo bespeelt. In deze cyclus behoud je een continue afwisseling van spanning en ontspanning. Voor deze behandeling wordt een half uur gereserveerd.

Klankmassage kan herstel/genezingsprocessen bevorderen en de gezondheid versterken, maar mag niet worden gezien als een vervangende behandeling uit de reguliere zorg